Cserélni fogják a dilatációs szerkezetet* a szolnoki Szent István Tisza-hídon

A 4-es főút szolnoki szakaszán található Szent István Tisza-híd dilatációs szerkezetét fogják cserélni a szakemberek a következő időszakban. Az ehhez szükséges anyagok gyártása már folyamatban van, addig is ideiglenes korlátozások lépnek életbe a hídon.

Az új, Németországban gyártás alatt lévő speciális dilatációs szerkezet megérkezéséig ideiglenes beavatkozásokat végeznek a szakemberek, hogy a hidat addig is biztonsággal használhassák a közlekedők. A jelenleg érvényben lévő félpályás lezárás és 40 km/órás sebességkorlátozás mellett ezen a hétvégén egy ideiglenes elhárításra szolgáló acél segédszerkezetet építenek be, amely után a félpályás forgalomkorlátozást is feloldhatják majd, de az új és végleges elemek beépítéséig a sebességkorlátozást továbbra is fenntartják a szakemberek. Az ideiglenes elhárítást célzó munkálatok többségében az útpálya alatt, a hídszerkezetben fognak zajlani.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A dilatációs szerkezetek végleges cseréjéig a közlekedők türelmét és megértését kéri a Magyar Közút, a beavatkozásokat a közlekedők érdekében végik.

*A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.

Borítókép: szoljon.hu, Mészáros János

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS