Több fontos zempléni mellékút is megújult az elmúlt időszakban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a Bodrogkeresztúr-Sárospatak összekötő út, valamint a füzéri, füzérradványi és a hercegkúti bekötőút is. A négy mellékúti projekt során csaknem 10 kilométernyi út újult meg, összesen bruttó 1,29 milliárd forint értékben.

A teljes körű útfelújításokhoz kapcsolódóan a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából a kivitelező HE-DO Kft. szakemberei gondoskodtak a meglévő burkolatok profilmarásáról, az aknafedlapok és víznyelőrácsok szintbehelyezéséről, ezt követően pedig két réteg aszfaltot építettek be több mint 4000 köbméter mennyiségben. A füzérradványi bekötőút esetében még nagyobb beavatkozásokat végezhettek el, ugyanis 4 méterről 5 méterre szélesítették ki a mellékutat, ehhez a szükséges helyeken új pályaszerkezet is épült.

A kivitelezők nemcsak a burkolat, hanem az azon kívüli területeket is megújították. Kitisztították a csapadékvíz elvezető árkokat, átereszeket és csapadékcsatornákat. Ezen kívül a forgalombiztonságot növelve új KRESZ táblákat helyeztek ki és új, tartós burkolati jeleket is felfestettek a kivitelezők.

A beruházás záró sajtóeseményén, 2024. április 26-án a jelenlévőket Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkár köszöntötte, majd beszédet mondott Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője, Kiss Nándor Attila, Füzérradvány polgármester, Rák József, Hercegkút polgármestere, Ender László, Sárazsadány polgármestere, Horváth Jenő, Füzér polgármestere és Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója.

A beruházások megvalósulását követően nőtt a forgalombiztonság és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények, turisztikai célpontok gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS