Közlekedésbiztonsági fotópályázat a Közlekedési Kultúra Napjára

A 2024. évi Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a kiírók – ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata és a Magyar Plastiroute Kft. – közlekedésbiztonsági fotópályázatot hirdetnek.

A pályázat célja fényképen vagy szerkesztett képen megjeleníteni a kulturált és biztonságos közlekedést a mindennapi életben.

A kiírók olyan alkotásokat, üzeneteket várnak a pályázatra, amelyek ráirányítják figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára, mozzanataira, a közlekedési élethelyzeteket, tevékenységet, szituációkat, a közlekedésbiztonság fontosságát hitelesen ábrázolják a mindennapokban.

2024-ban két kategóriában lehet pályázni, melyekre digitális fényképezőgéppel készített felvételek vagy digitális technikával készített szerkesztett képek küldhetők be. Az elbírálás során a kategóriák külön-külön értékelésen vesznek részt, így ezt a beadandó képek elnevezésénél is meg kell különböztetni.

Pályázati kategóriák

A) Az aktív és a passzív biztonsági eszközök használata
Az aktív és a passzív biztonsági eszközök használata a hétköznapokban, a biztonsági öv fontossága, szerepe a halálos kimenetelű balesetek megelőzésében, a közlekedési balesetek súlyosságának csökkentésében. Egy pályázó legfeljebb 3 képpel pályázhat ebben a kategóriában.

B) Közlekedésbiztonság
A kulturált közlekedés fontossága, mozzanatai, a közlekedési élethelyzetek, szituációk a mindennapi közlekedés során, a látás és a láthatóság hangsúlyozása. Egy pályázó legfeljebb 3 képpel pályázhat ebben a kategóriában.

A pályázat beérkezésének határideje: 2024. április 22.

További információk, pályázati feltételek ide kattintva érhetőek el.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS