Sorozatban harmadjára Pintér Gergő nyerte a nemzetközi V4 közutas rodeó bajnokságot+Videó

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t idén is három útüzemeltető képviselte a visegrádi négyek közútkezelőinek rendezett, ezúttal a csehországi Pilzenben zajló nemzetközi rodeó versenyen. Az első helyezett 2023-ban is – immár egymás után harmadjára – a mindössze 30 éves pápai Pintér Gergő lett. A sátoraljaújhelyi Szendi Ferenc és a zalaegerszegi Nagy Zoltán pedig a 7. és 8. helyen végzett.

A magyarországi és a külföldi megmérettetéseken is két kört kellett teljesíteni a pilótáknak, ahol nemcsak a köridők, hanem a hibapontok is számítottak. A rodeó verseny lényege ugyanis, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson.

Pintér Gergő az elmúlt három évben magabiztosan győzött a cseh, a szlovák és a lengyel versenyzőkkel és honfitársaival szemben is. Idén az első fordulóban a második helyen végzett, de a délutáni körben nemcsak a nap legjobb idejét futotta meg, hanem azt a legkevesebb hibaponttal teljesítette a lassú, de rendkívül technikás pályán. Szendi Ferenc az első köréhez képest hatalmasat hajrázott, a második fordulóban a negyedik helyet szerezte meg, így összesítettben a 7. helyen végzett, míg Nagy Zoltán, aki szintén jobb második kört teljesített, végül a 8. helyet szerezte meg a 12 fős mezőnyben. Így a korábbi évek döntőihez hasonlóan a méretes vándorkupa újra a Közút pápai mérnökségén várhatja a jövő évi nemzetközi viadalt.

Az idei V4 Rodeó bajnokság presztízsét tovább növelte, hogy ugyanebben az időben zajlott Prágában az Útügyi Világkongresszus, melynek egyik betétprogramja volt a verseny, így Európán kívül is számos nemzet szakértője nézhette végig ezt a nagy hagyománnyal rendelkező eseményt. Sőt, dr. Baranyi András, Magyarország prágai nagykövete is tiszteletét tette a magyar csapatnál a verseny napján.

A nemzetközi döntőről készült videó elérhető a Magyar Közút Facebook oldalán: https://fb.watch/nypp5kJI1Y/.

A soron következő V4 rodeó bajnokságnak 2024-ben Lengyelország ad majd otthont, ahol legutóbb 2019-ben, Krakkóban szintén magyar győzelem született, Gueth Péternek köszönhetően.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS