Videó: Újabb kutyamentő akcióban vett részt a Magyar Közút

A Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének útellenőre múlt kedden a szokásos ellenőrző útján észrevett a szalagkorláton túl egy nagytestű, világosszínű kutyát, óvatosan megállt mellette majd azonnal segítséget kért a budafoki kutyamentőktől és értesítette a mérnökségi kollégákat is. Rövid időn belül a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület vezetője megszervezte a mentést, saját önkéntesei mellé segítséget kért a Magyar Rescue 4X4 és az Érdi Civil Állatmentők csapatától is, hogy segítsen a láthatóan idős, sokkos állapotban lévő kutya mentésében. Pár perc alatt sikerült befogni az állatot, kiderült, hogy Mangónak hívják, 13 éves és nincs túl jó állapotban. Gazdája lemondott róla, így az idős ebnek most új gazdát keresnek az állatmentők.

A Magyar Közút szakemberei munkájuk során számtalan esetben segítettek már a közutak területén bajba jutott állatoknak. Talán a legismertebb mentett kutyájuk Emká, a jászberényi munkatársak által megtalált és befogadott eb. Az elmúlt napokban a cég szigetszentmiklósi útellenőre, Tolnai Zoltán bukkant az M0-s autóúton egy sérült, idős kutyára. Azonnal profi segítséget kért és az állatmentőkkel közösen sikerült befogniuk a sokkos állapotban lévő állatot.

A sikeres mentőakcióról készült videó elérhető a Magyar Közút hivatalos Instagram oldalán: https://www.instagram.com/reel/CorHJ2OocQ9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=.

Mint utóbb kiderült, Mangó idős gazdájának nagyon megromlott az egészségi állapota, kórházba került, ezért ismerősei sétáltatták és etették, de mivel rosszul viselte a napközbeni magányt az egyik segítő telephelyére költöztették. Innen szökött meg, Biatorbágyról indult, felbukkant Törökbálinton, Érden és végül Diósdon. Múlt hétfő este már Anna-hegynél látták, de eltűnt a bejelentő szeme elől. Másnap délelőtt bukkant rá a Magyar Közút útellenőre az M0-s autóút diósdi felhajtója után. A példás és gyors összefogás után az állatmentők azonnal állatorvoshoz vitték Mangót, ahol kivizsgálták és megállapították, hogy a lábán és a fején is vannak sérülések.

Sokktalanításra és megfigyelésre a kórházban maradt egy éjszakára, majd szerdán a budafoki állatmentők egyik önkéntese vitte haza otthonába lábadozni. Gazdája lemondott róla, így Mangó gazdikereső kutya lett. Ha valaki úgy gondolja, hogy megszépíti ennek az idős ebnek a hátralévő életét, keresse a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet +36-30-886-6940-es számon.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS