Fotók-Pápai, salgótarjáni és egri gépkezelők szerezték meg az első három helyet a V4 Rodeo hazai döntőjén

Lezajlott múlt pénteken a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi V4 Rodeo verseny országos döntője, melyben a Magyar Közút legjobb gépkezelői mérték össze tudásukat szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárműveikkel egy kiépített akadálypályán. Idén a pápai Pintér Gergő bizonyult a legjobbnak, második lett a salgótarjáni Pál Tibor és harmadik az egri Liptay Ádám, így ők kiérdemelték az esélyt, hogy Magyarországot képviselhessék a visegrádi négyek között megrendezendő döntőn 2022. szeptember 13-én, a Hungaroringen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt mind a 19 megyében előselejtezőket tartott, a megyei nyertesek, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője szeptember 2-án, a cég szigetszentmiklósi mérnökségén mérte össze tudását.

A rodeó verseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson.

A hazai döntőről készült fotók a Magyar Közút hivatalos Facebook oldalán ezen a linken érhetőek el: https://www.facebook.com/495999410472092/posts/pfbid0j7b5GSbsxvkoFHVnE75zXxj9hzTjjqNnjAGbGCoPR8j5zhUx8f347zwcs9WTroafl/?d=n.

A nemzetközi döntő soros házigazdája Magyarország lesz, így arra 2022. szeptember 13-án, a Hungaroringen kerül sor. A legutóbbi két nemzetközi versenyen első helyezést és további dobogós pozíciókat is magyar közutas hozta el, így ismét lesz kikért és miért szurkolni. A nemzetközi versenyen az országot a közutas rodeó első három helyezettje, azaz a pápai Pintér Gergő, a salgótarjáni Pál Tibor és az egri Liptay Ádám képviseli majd.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS