Októberre készül el a 4-es főút fegyverneki körforgalma

A 4-es főút forgalmas, Fegyvernek átkelési szakaszán javában zajlanak az építési munkák. A projekt a tervek szerint 2022. október közepére fejeződhet be. A főúton jelentős a nemzetközi, valamint a hétvégi kistérségi járműforgalom is, ami miatt a kivitelezési munkák ideje alatt a térségben hosszabb menetidővel kell számolnia a közlekedőknek.

A kivitelezők egy teljesen új, négyágú körforgalmat építenek a 4-es főút fegyverneki szakaszán. A kivitelezés 40%-os készültségi fokon áll, jelenleg a jövőbeni körpálya délnyugati körcikkének kivitelezése folyik. A beruházás befejeztével biztonságosabbá válik a csomópont, melynek így az áteresztőképessége is érdemben változik. A közútkezelői előírások szerint a nappali munkáknál jelzőőrös, míg éjszaka jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

A tranzitforgalomban közlekedők az építés ideje alatt a gyorsforgalmi hálózaton tudják elkerülni az érintett útszakaszt az M3-M35-42-es főút, az M5-M44-47-42-es főút, valamint az M5-M43-as útvonalakat használva. Az útépítési munkákról az M0-ás autóút változtatható jelzésképű tábláin, valamint a román határállomáson, Ártánd közelében előzetesen tájékozódhatnak. A kistérségi forgalomban közlekedőknek az egyéb környező országos közutak állnak rendelkezésükre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelezési munkákkal érintett útszakaszok környezetében fokozott óvatosságot kér a közlekedőktől. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a fejlesztési munkákat az ő érdekükben végzik el.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS