Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút és a Széchenyi István Egyetem

Forrás: https://www.kisalfold.hu/vezeto-hirek/2022/04/egyuttmukodesi-megallapodast-kotott-a-magyar-kozut-es-a-szechenyi-istvan-egyetem-video

Az intézmény és a cég korábban előkészítette a megállapodást, melyet kedden írtak alá a Széchenyi István Egyetem szenátusi termében. Az együttműködésnek több mint tíz éves előzményei voltak, elsősorban az oktatás területén. Ezt az utóbbi időben aktualizálták, és több szemponttal kiegészítették, mint például az oktatási-kutatási tevékenységekkel.

Az eseményen Szilvai József Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: fontos ez az együttműködés, és az intézménnyel kialakított folyamatosan fejlődő kapcsolat.

–Több fronton harcolunk a szakmai utánpótlás terén. A tevékenység amit végzünk, igényel jól képzett mérnököket, közgazdászokat, jogászokat, informatikus szakembereket. Ez a mai munkaerő piacon nem egyszerű feladat. Szükségünk van a kutató és szakmai tudást birtokló fiatalokra, akik itt tanulnak a győri Széchenyi István Egyetemen –fogalmazott.

Hozzátette: Fontos, hogy kölcsönösen kihasználjuk egymás erőforrásait, például a labortevékenység témakörében. Cégünk is rendelkezik laborokkal, ahol a fiatalok tanulhatnak, és fejlődhetnek.

A megállapodás aláírása előtt Dr. Borsos Attila dékánhelyettes is megosztotta gondolatait az együttműködésről.

–Idáig három tanszék működött együtt szorosan a közúttal, a mostani megállapodás ezt magasabb szintre emeli. A cég, és annak ösztöndíj programja is népszerű hallgatóink körében, és többen töltik le szakmai gyakorlatukat is a Magyar Közút-nál. A kutatás területén szorosabb lesz az együttműködés, közös projektekkel, pályázatokkal –foglalta össze az egyetemi docens.

Hozzátette: A laborhasználat szintén egy fontos lépcsőfoka a közös munkának. Célunk, hogy folyamatosan fejlesszük egymás versenyképességét, és kompetenciát a jövőben. A dokumentum ünnepélyes aláírásán részt vett Dr. Baranyi Péter Zoltán a Széchenyi István Egyetem rektora, és Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja is.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS