Együttműködés keretében a zöldinnovációkért

A Greenology – Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel együttműködve törekszik a hazai építésgazdaság fenntarthatósági átállásának támogatására, valamint a zöldinnovatív, környezetbarát termékek piacra jutásának elősegítésére.

A Greenology – Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont képviseletében Prof. Dr. Boros Anita központvezető együttműködési keretmegállapodást írt alá Szilvai József Attilával, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával.

A Tudásközpont elsődleges célkitűzése, hogy támogatást nyújtson a hazai gazdaság valamennyi szereplőjének a zöld és fenntartható átállásban, elősegítve az ágazati változásokat elindító innovatív termékek és technológiák piacra jutását, valamint a legjobb zöldinnovációs gyakorlatok hazai gazdaságba való átültetését. A fenntarthatósági fordulat megvalósításához elengedhetetlen a vállalati szféra bevonása, a hazai vállalkozások pedig nyitottak a közreműködésre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint az országos utak üzemeltetője kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaságra való átállásra. Ez megnyilvánul a gép- és eszközbeszerzéseiben, az innovatív, kísérleti környezetbarát technológiák beépítésében, a martaszfalt felhasználások növelésével, valamint az országos szemétgyűjtési akciók szervezésével a környezet tisztábbá tételéért is számos erőfeszítést tesz. Úgyszintén elkötelezett a fenntarthatóság, a zöldgazdaság kiépítése mellett, így támogatja az építésgazdasági ágazatok fenntarthatósági átállását is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Tudásközpont kölcsönösen együttműködve törekednek az építésgazdaságban részt vevő szakemberek, vállalkozások, kutatók, oktatók és felsőoktatásban részt vevő hallgatók tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatására, továbbá a zöldinnovációs és fenntarthatósági tevékenység fejlesztésére az építésgazdaság területén belül.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS