Látta, de nem érdekelte a piros jelzés – videó

Vas megyében a 87-es főúton, Csempeszkopács közelében végeztek vasvári mérnökségünk szakemberei nagyfelületű burkolatjavítási munkákat az elmúlt napokban. A beavatkozásokat félpályás korlátozás mellett látták el, a munkaterület mellett a szükséges előjelzéseken túl jelzőlámpás forgalomirányítás volt érvényben. Egy fedélzeti kamerás felvételen is látszik, hogy ennek ellenére többen teljesen figyelmen kívül hagyták a piros jelzést. A videón látható, hogy a lámpánál szabályosan megálló jármű egy picit előrébb gurult, hogy így is jelezze a sort nagyobb tempóval, szabálytalanul megelőző járműnek, hogy piros a lámpa, kézzel is próbált jelezni, de a szabálytalankodó jármű vezetőjét ez is teljesen hidegen hagyta. Talán nem is kell nagyon magyarázni, hogy mennyire felelőtlen és veszélyes manővert hajtott végre a szabálytalan és türelmetlen autós, aki nemcsak magát, de az ott dolgozó kollégáink testi épségét is veszélyeztette. Arról nem is beszélve, hogy a másik oldalról zöld jelzést kapó járművekkel is balesetezhetett volna. De az is dühítő lett volna, ha emiatt a munkaterületről vissza kellett volna tolatnia, amivel még inkább feltartotta volna a forgalmat. Sajnos általános tapasztalat, hogy a járművezetők nemcsak a kézi, hanem a jelzőlámpás irányítást is teljesen ignorálják. Ezen a helyszínen is volt olyan autós, aki szintén a piros jelzés ellenére hajtott be, mikor megállítottak azt kamuzta, hogy rossz a lámpa. A munkáinkat valamilyen szintű korlátozás mellett kell végeznünk, nemcsak saját magunk, hanem a többi közlekedő biztonsága érdekében is. Éppen ezért a járművezetőket kérjük, hogy az ideiglenes és fix korlátozásokat, figyelmeztetéseket is minden esetben tartsák be a munkaterületek térségében.

A 87-es úton a május 24-ei héten is folytatódnak majd a munkák, így a közlekedőknek ismét jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítaniuk. A munkákról és a forgalmi helyzetről friss információk elérhetőek a www.utinform.hu oldalon.

Az esetről készült felvétel elérhető a hivatalos Instagram oldalunkon: https://www.instagram.com/p/CPH5vqxB9Gv/?utm_medium=copy_link.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS