Május 3-tól újra látogatható a Magyar Közút kiskőrösi Úttörténeti Múzeuma

Ismét megnyitja kapuit Közép-Európa legnagyobb közutas szakgyűjteménye a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára. Az interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumot 2021. május 3., hétfő reggel 9 órától látogathatják az érdeklődők, és onnantól kezdve már este 18 óráig is fogadja a vendégeket a gyűjtemény.

Az újra megnyíló Úttörténeti Múzeumban a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak a rendelet értelmében maszk viselésére nem kötelesek. A 6 és 18 év közöttiek életkorát személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel, vezetői engedéllyel vagy diákigazolvánnyal szükséges igazolni.

A Múzeumhoz tartozó Fröccs vendéglátó üzlet is üzemel, melynek teraszán továbbra sem kötelező a maszkviselés, azonban a belső teret szintén csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak használhatják, maszk viselése nélkül.

A szakemberek minden szükséges óvintézkedést megtesznek a jövőben is a látogatók biztonsága érdekében, így belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítőt kell használnia a vendégeknek, a múzeum udvari játékait, a mosdókat, illemhelyeket rendszeresen fertőtlenítik. Fontos még tudni, hogy csoportokat csak előzetes bejelentkezés alapján fogadnak, illetve az udvari kiállítás területén maximum 25 fő (legfeljebb egy osztály) tartózkodhat majd.

A Magyar Közút múzeumi munkatársai szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen megismerkedne interaktív formában az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A Múzeum minden nap 9 és 18 óra között tart nyitva.

A Múzeumról további információk itt érhetőek el: https://muzeum.kozut.hu/

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS