#Mutiholdolgozol – Bemutatjuk Hanák Tímeát, Európa első női hídmesterét + Videó

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom #mutiholdolgozol kampányához. A mai napon, azaz 2021. április 1-jén elsősorban a 12 és 18 év közötti diákok csatlakozását várják az eseményhez a szervezők, hogy a felnőttek izgalmas világával közelebbről is megismerkedhessenek. A járványügyi helyzetre való tekintettel a vállalatok online nyílt napot tartanak az általános- és középiskolások számára. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. többek között Hanák Tímeával, Európa első női hídmesterével képviseli magát az eseményen.

Tímea a Magyar Közút hivatalos Youtube csatornáján a következő linken mutatja be részletesen munkáját és egyben munkahelyét, az ikonikus völgyhidat: https://www.youtube.com/watch?v=F3UG5lrf0Qg.

Tímea volt egyébként az első nő Európában, aki mindössze 27 évesen egy viadukt hídmestere lehetett. Immár 14 éve felel Magyarország leghosszabb hídjáért, a Kőröshegyi völgyhídért. A 88 méter magas építmény állapotának rendszeres vizsgálatán túl további 435 kisebb-nagyobb műtárgyért is felel a környéken. Úgy gondolja, hogy megfelelő tudással és gondolkodásmóddal bárkiből kiváló mérnök válhat.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kampányáról további információk itt érhetőek el: https://www.haromkiralyfi.hu/mutiholdolgozol-2021-online.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS