Gőzerővel végzi a javítási munkákat az országos hálózaton a Magyar Közút + Videó

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt két hétben a téli időszak végén keletkezett burkolathibák javítására helyezte a hangsúlyt, melynek során csak február második felében több mint 1600 tonna aszfaltot dolgozott be az országos hálózaton.

Február első felében a rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárás, valamint a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása az országos közutakon is kedvezett a burkolathibák kialakulásának. A téliesebb időjárás végével, február közepétől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 94 mérnöksége a lokális javítása munkákra helyezte, helyezi a hangsúlyt, melynek során az elmúlt két hétben 227 tonna meleg és 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be a szakemberek.*

A következő hetekben még többnyire hideg, utántömörödő aszfalt felhasználásával végzik az ideiglenes, lokális javítási munkákat a szakemberek. Ugyanakkor egyes gyorsforgalmi szakaszokon és főutakon, ahol a melegaszfaltkeverő telepek nyitva tartanak, tartósabb melegaszfaltos beavatkozásokat is végeznek. A beavatkozások első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján. A tartósabb melegaszfaltos javítások és a teljes körű felújítási munkák országosan a téli szezon után, március folyamán indulnak el.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. lokális javítási munkáiról készült legfrissebb Youtube videója itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=V4b577qE9ok&feature=youtu.be.

*A társasághoz a településeket összekötő fő- és mellékutak, illetve ezen utak településeken átvezető szakaszai, valamint a gyorsforgalmi utak (kivéve M5 és M6 autópálya) tartoznak, minden más út a helyi önkormányzatok kezelésében van, Budapest közigazgatási határain belül a cég nem üzemeltet utakat.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS