Hihetetlen balesetet rögzített a Magyar Közút kamerája az M0-s autóúton – De az igazán sokkoló, ami ezután történt – Videó

Az M0-s autóúton Maglód térségében egy személyautó 2021. február 12-én, pénteken a kijárási korlátozások idején, hajnali 1 óra előtt nem sokkal balesetet szenvedett. Ami ezután történt, az viszont még a sokat látott közutas szakembereket is meglepte.

A Magyar Közút kamerája rögzítette, ahogy a jármű a szalagkorlátnak csapódik, majd a felvételeken az is látszik, hogy a baleset után az autó női sofőrje szerencsére épségben kiszáll az oldalára borult autóból, utána viszont átmászik az elválasztósáv szalagkorlátjain az autóút másik pályaoldalára. A Közút kamerái ráadásul azt is felvették, ahogy autósok megállnak a járműnél és sérülteket keresnek, de nem véletlenül nem találták meg a hölgyet, mivel ő már a másik oldalon a belső sávban sétált tovább éjszaka, teljesen kivilágítatlanul. Végül kamionosok vették fel és szállították vissza a baleset helyszínére, ahol eközben a rendőrök, mentők és a Magyar Közút szakemberei biztosították a helyszínt. Kiderült, hogy a sofőr ittasan vezetett.

Az elképesztő és egyben szerencsés kimenetelű eset kapcsán arra kéri a közútkezelő az autósokat, ha bármilyen oknál fogva balesetet szenvednének, akár országos, akár helyi utakon, amint tehetik, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, ha van rá idejük, kapcsolják be legalább a jármű vészvillogóját, hogy éjszaka is észrevegye a többi autós a balesetet szenvedett kocsit. Viszont semmiképpen se próbálják meg elhagyni a helyszínt, gyorsforgalmi utaknál pedig az adott pályaoldalon a szalagkorláton túli területen várják meg a segítséget.

A hihetetlen balesetről készült videó elérhető a Magyar Közút hivatalos Youtube csatornáján: https://www.youtube.com/watch?v=plXpYrScuTk&feature=youtu.be.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS