Alig 2 perc alatt képbe kerülsz, hogy mi alapján és mivel dolgoznak télen a Magyar Közútnál -Videó!

Hány munkagépet tud bevetni télen a Magyar Közút, hol, milyen rend alapján avatkoznak be ezek a gépek, illetve a szakemberek? Milyen utakat kezel a cég és mikor kerül sor a hóeltakarításra vagy síkosságmentesítésre azon az útszakaszon, amelyen rendszeresen közlekedem? Ha benned is megfogalmazódott hasonló kérdés a téli időszakban, nézd meg a Magyar Közút legfrissebb, pár perces videóját, amiben a téli munkával kapcsolatos legfontosabb háttérinformációkat osztják meg veled: https://www.youtube.com/watch?v=8UvDTfAIsJI&feature=youtu.be.

Ha a videó után is maradt még kérdésed, érdemes ide kattintani, ahol a társaság összegyűjtötte a leggyakoribb téli üzemeltetéssel kapcsolatos további kérdéseket és válaszokat is. De a közútkezelő hivatalos Instagram és Facebook oldalán is számos edukációs tartalmat megtalálhatsz. Sőt, mivel minden munkagép GPS jeladóval van felszerelve, a www.kozut.hu oldalon egy interaktív térképen az is visszanézhető, hogy hol jártak a munkagépek az elmúlt 24 órában.

Tekintettel arra, hogy a következő napokban az ország nagy részén várható havazás, illetve sok térségben extrém hidegre és egyes helyeken a megerősödő, néhol viharos szél miatt akár hófúvásra is számítani kell, ezért a Magyar Közút arra kér minden közlekedőt, hogy még utazás előtt tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről, út- és látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatának diszpécsereinél vagy a www.utinform.hu oldalon. A közlekedési információkon kívül érdemes még az Országos Meteorológiai Szolgálat www.met.hu oldalát is felkeresni az időjárási előrejelzések kapcsán.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS