Összesen több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya

Több szakaszon, összesen több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő időszakban szakaszosan, ütemezetten adja át a munkaterületet a kivitelezőknek. A munkavégzéshez kapcsolódó korlátozások 2020. október 12-én, hétfőn lépnek életbe, a beruházások várhatóan november végén fejeződnek be.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, teljes egészében hazai forrásból, közel 1,5 milliárd forint értékben összesen több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya. A beavatkozások Aszód térségében a külső sávot, a 85-ös és 90-es kilométerszelvények között Ludas környékén két szakaszon a külső és a belső sávot, illetve a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 121-es és 126-os kilométerszelvények között Mezőkövesdnél mindkét forgalmi sávot érintik majd.

A több szakaszt érintő munkálatokhoz kapcsolódóan meghatározott ütemterv alapján építik ki a munkaterületeket és az ahhoz kapcsolódó tereléseket és korlátozásokat. Ahol szükséges és lehetséges, ott sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a munkálatok, hogy az autópálya 2×2 sávos kapacitása megmaradhasson. Így az Aszód térségi szakasz felújításánál a Nyíregyháza felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és a külső sávon haladhat, míg a Budapest felé vezető oldalról egy sávot átterelnek a Nyíregyháza felé vezető oldal belső sávjára, a munkavégzés mellett a Budapest felé vezető oldalon a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett. A felújítási munkák során rövid ideig a 90-es jelű Nagyfüged, Ludas csomópontban sem lehet majd felhajtani a főváros felé, az időjárási körülményektől függően előreláthatóan 2020. október 17-e és 22-e között. A csomópont további három le- és felhajtó ágait a munkaálatok nem érintik, azok a munkavégzés ideje alatt továbbra is használhatóak lesznek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat, előjelzéseket mindenképpen tartsák be! A sávelhúzásoknál és korlátozásoknál időben soroljanak be a torlódások és a balesetek elkerülése érdekében.

Tekintettel arra, hogy a felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS