Nő a forgalombiztonság a 6601-es jelű Oroszló-Szentlőrinc összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Baranya megyében a 6601-es jelű Oroszló-Szentlőrinc összekötő út 2,3 kilométeres szakasza teljeskörűen megújult. A beruházás a TOP-1.3.1-16-BA1-2019-00002 azonosítószámú, „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében 2.” elnevezésű projekt egyik eleme. A projekt a 6601-es jelű úton túl további megyei felújítást is magába foglal, melyeket a társaság 1,826 milliárdforint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 2,3 kilométeren újult meg az 6601-es jelű összekötő út. A projekt a TOP-1.3.1-16 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, mintegy nettó 224 millió forintból valósította meg a beruházást.

Az Oroszló-Szentlőrinc összekötő út 21+740-es és 24+018,70-as kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodott a szakasz kétrétegű aszfalt megerősítéséről, a szükséges helyeken a pályaszerkezet teljes egészében újjáépült. Külterületen földpadka, Bükkösd átkelési szakaszán pedig nemesített padka épült, a meglévő földárkokat a szakemberek kitisztították, a burkolatra pedig tartós burkolati jeleket festettek fel. A szakaszon meglévő kapubejárók, telekbejárók, földútcsatlakozások alá a szükséges helyeken új átereszek épültek az útárkok folytonossága érdekében, továbbá megújult a Bükkösd-patak híd is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Baranya megyében több mint 20 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS