Nő a forgalombiztonság a 6607-es jelű Szigetvár-Kadarkút összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Baranya megyében a 6607-es jelű Szigetvár-Kadarkút összekötő út 3,2 kilométeres szakasza teljeskörűen megújult. A beruházás a TOP-1.3.1-16-BA1-2019-00002 azonosítószámú, „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében 2.” elnevezésű projekt egyik eleme. A projekt a 6607-es jelű úton túl további megyei felújítást is magába foglal, melyeket a társaság 1,826 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 3,2 kilométeren újult meg az 6607-es jelű összekötő út. A projekt a TOP-1.3.1-16 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, mintegy nettó 322 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Szigetvár-Kadarkút összekötő út 8+600-as és 11+811,73-as kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodott a szakasz kétrétegű aszfalt megerősítéséről. Külterületen földpadka, míg Somogyhatvan átkelési szakaszán nemesített padka épült, a meglévő földárkokat kitisztították, továbbá tartós kivitelű burkolati jeleket festettek fel. A szakaszon meglévő kapubejárók, telekbejárók, földútcsatlakozások alá a szükséges helyeken új átereszek épültek kerültek az útárkok folytonossága érdekében. Megújult a 8+645-ös kilométerszelvényben lévő híd, továbbá Somogyhatvan átkelési szakaszán valamint a külterületi szakaszon meglévő buszöböl párok és utasváró peronok is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Baranya megyében több mint 20 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS