Megújult a legéndi bekötőút 3,1 kilométeres szakasza

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar Falu Program keretében megújult a 21153-as jelű legéndi bekötőút 3,16 kilométeres szakasza, mintegy bruttó 469 millió forint értékben. A pályaszerkezet és a burkolat felújítása során is újrahasznosított anyagokat használtak fel a szakemberek a vonatkozó előírások szigorú betartása mellett.

A 21153-as jelű Legénd bekötőút megújult szakaszán, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve, az új pályaszerkezeti beton a régi pálya helyszíni újrahasznosításával és a szükséges új anyagok hozzáadásával, az aszfalt kopóréteg pedig visszanyert aszfalt alkalmazásával készült. A szakemberek 146 tonna aszfaltot és 4000 köbméter újrahasznosított betont építettek be a szakaszba, továbbá felújították a vízelvezető rendszert, a forgalomtechnikai jelzésrendszert és új, tartós burkolati jeleket festettek fel.

A bekötőút ünnepélyes átadásán részt vett Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Tunkel Tamás, Legénd polgármestere, Styevó Gábor, Nézsa polgármestere és Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei igazgatója.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS