Megújult a 6,4 kilométeres Fertőd-Országhatár kerékpárút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult 6,4 kilométeren a Fertőd – Országhatár kerékpárút. A munkálatok során a burkolat teljes rekonstrukcióján túl a szakaszon található Hanság-főcsatorna-híd burkolatát, szegélyeit és korlátjait is javították a szakemberek. A beruházás hazai forrásból, bruttó 293 millió forintból valósulhatott meg.

A felújított kerékpárút a Fertőd-Országhatár összekötő út mellett halad, a felújítás Fertőd lakott területét elhagyva Nyárliget település rész előtti külterületi szakasz mentén a földút csatlakozásnál kezdődik és a Hanság-főcsatorna-híd utánig tart. A felújítás során a szakemberek a meglévő elöregedett pályaszerkezetet felmarták, majd annak felhasználásával teljesen új pályaszerkezetet építettek. Ez a környezetbarát és fenntartható hidegremix eljárással felhasznált felmart anyag cementes alaprétegként működik, erre építették a további, kötőréteget és kopóréteget, ezzel egy rendkívül tartós burkolatot létrehozva. A burkolatfelújításon túl a szakemberek helyreállították a padkákat, vízelvezető árkokat, rézsűket, a belógó növényzetet eltávolították, továbbá új burkolati jelekkel és új jelzőtáblákkal látták el a szakaszt.

A Fertőd-Országhatár közötti kerékpárút felújításán túl, idén a társaság beruházásában újulhatott meg az Észak-Balaton kerékpárút 19 kilométeres szakasza és a Heves megyei Eger-Egerszalók közötti 4,7 kilométeres kerékpárút is.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS