Elkészült az Eger-Egerszalók-Hőforrás közötti völgyfeltáró út melletti kerékpárút

Home / Hírek / Elkészült az Eger-Egerszalók-Hőforrás közötti völgyfeltáró út melletti kerékpárút

Elkészült az Eger-Egerszalók-Hőforrás közötti völgyfeltáró út melletti kerékpárút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában elkészült az Eger-Egerszalók-Hőforrás közötti Völgyfeltáró út melletti, közel 5 kilométeres kerékpárút. A beruházás hazai forrásból, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, bruttó 432 millió forintból valósult meg. A kerékpárút része a nemzetközi EuroVelo 14 kerékpáros túraútvonalnak, valamint az egri kistérség turisztikai állomásait összekötő kerékpárút-hálózatnak. Így lehetővé vált Felsőtárkányból, Eger városán keresztül, Egerszalók és Demjén híres hőfürdőinek elérése is.

A kerékpárút kivitelezési munkái 2019. októberében kezdődtek, a 3,5 méter széles kerékpárút építéséhez több mint 2.000 tonna aszfaltot használtak fel a szakemberek. A szakaszon megújították az árkokat és az átereszeket, továbbá a forgalombiztonság növelése érdekében különös figyelmet fordítottak az útszakaszon található forgalomtechnikai elemek fejlesztésére, így tartós burkolati jeleket festettek fel, kicserélték a KRESZ táblákat, kerékpárúti szegélyt építettek és védőkorlátot is helyeztek el.

A kerékpárút ünnepélyes átadásán 2020. június 26-án, pénteken beszédet mondott Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, dr. Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint Varga István, Egerszalók polgármestere és Minczér Gábor, Eger alpolgármestere.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály