Tájékoztatás a koronavírus -járvány miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által meghozott intézkedésekről

Társaságunk az elmúlt hetekben számos megelőző intézkedést vezetett be, hogy munkavállalói és partnerei egészségét megóvja a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet idején is.

Munkavállalóink nagy részét otthoni munkavégzésre irányítottuk át, ezzel is csökkentve a koronavírus lehetséges tovább terjedésének kockázatát. Azon mérnökségi, fizikai állományban dolgozók számára, akiknek személyes jelenléte elengedhetetlen a feladatok elvégzéséhez, a 8 órás munkarend helyett 12 órás műszakok kerültek bevezetésre, a gyorsforgalmi utakon pedig továbbra is 0-24 órás felügyeletet látnak el. Ennek köszönhetően bár hosszabb ideig tart egy-egy munkanap a munkavállalók számára, de így egy héten kevesebb alkalommal kell munkába járniuk, ami a fertőzésveszély kockázatát is csökkenti.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett tengelysúlymérő állomásokon a személyes ügyfélszolgálatot, illetve ügyfélforgalmat 2020. március 16-tól felfüggesztettük, valamint a többi országos és megyei telephelyen is korlátozzuk a cég személyes ügyfélforgalmát. A társaságunk tulajdonába tartozó kiskőrösi Úttörténeti Múzeumot határozatlan időre szintén bezártuk.

A kialakult helyzet azonban nem befolyásolja az eddig megszokott közlekedést. Azok az autósok, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, továbbra is zökkenőmentesen érhetik el úticéljukat, mert valamennyi ügytípusban lehetőséget biztosítunk az online ügyintézésre is. Partnereink megkeresését a www.kozut.hu oldal E-Ügyfélszolgálatán keresztül folyamatosan fogadjuk, valamint a túlsúlyos és túlméretes járművek engedélye kapcsán az engedély kiváltását elektronikus úton, munkanapokon és hétvégén is biztosítjuk a https://uvreoffice.kozut.hu felületen. Fontos kiemelni, hogy bár a fentiek nyomán a személyes ügyintézési lehetőséget felfüggesztettük, valamennyi telephelyünkön, így a megyei igazgatóságainkon keresztül az online ügyintézés és e-mailes kapcsolattartás mellett munkatársaink telefonon is állnak a partnereink rendelkezésére. Valamennyi elérhetőségünk megtalálható az „Elérhetőségeink” menüpont alatt.

Mérnökségi szakembereink elővigyázatossági intézkedésként szórásos technológiával, széles hatásspektrumú szereket használva a gyorsforgalmi pihenőhelyi WC épületek, berendezések és utcabútorok fertőtlenítését az előírtnál gyakrabban, továbbra is ellátják. E tevékenységet országosan összesen 140 pihenőhelyen végzik, a cég munka- és tűzvédelmi szabályzatával összhangban előírt védőöltözetben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a veszélyhelyzet idején is folyamatosan el tudja látni az országos közúthálózaton a szükséges beavatkozásokat. A társaság munkavállalói számára szükséges védőfelszerelések biztosításáról és utánpótlásáról is folyamatosan gondoskodunk, az irodaépületeinkben fokozott higiéniai intézkedéseket vezettünk be. A korona-krízishelyzet kapcsán meghozott intézkedésekről aktív és folyamatos belső tájékoztatást nyújtunk valamennyi munkavállaló részére.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS