Teljeskörűen felújítják a makói Maros-hidat, forgalomkorlátozásra kell számítani

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában teljeskörűen megújul a 43-as főúton a makói Maros-híd. A munkálatok 2020. április 14-én, kedden kezdődnek és várhatóan hét hónapig tartanak majd, főként félpályás forgalomkorlátozás mellett. A nettó 525 millió forintos beruházás részeként a híd új szigetelést, aszfaltburkolatot, szegélyeket és korlátot kap, továbbá kicserélik a híd saruit és dilatációs szerkezeteit, valamint az acélszerkezeti részek is új korrózióvédő festékbevonatot kapnak.

A 43-as főút 29-es kilométerszelvényében lévő Maros-hídon, a munkálatok első két hetében csak kisebb mértékű forgalomkorlátozásra kell számítani a nappali órákban. A két irányú forgalom fenntartása mellett a munkálatokra útszűkület jelző táblák, előzési tilalom, 40 km/órás sebességkorlátozás és alkalmanként jelzőőrös forgalomirányítás figyelmezteti majd a közlekedőket. A munkálatok további részében éjjel-nappal jelzőlámpás forgalomirányítás mellett félpályás útlezárás lesz érvényben a váltakozó irányú forgalom biztosításával, 30 km/órás sebességkorlátozás mellett. A felújítás érinti a szegélyekben lévő közvilágítási vezetéket is, ezért a hídon lévő közvilágítás a munkálatok ideje alatt nem fog üzemelni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején torlódásra számíthatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS