550 embernek adhat munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idei közfoglalkoztatási programban

Home / Hírek / 550 embernek adhat munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idei közfoglalkoztatási programban

550 embernek adhat munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idei közfoglalkoztatási programban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vesz a kormány által meghirdetett közfoglalkoztatási programban. A közútkezelő mintegy 550 embernek tud munkát biztosítani idén márciustól 2021. február végéig. A munkavállalók országosan mintegy 84 mérnökségen állhatnak munkába.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2020. március 1-től idén is megkezdi a közfoglalkoztatási programban alkalmazott munkavállalók ütemezett felvételét. A többség napi nyolc órában az országos közúthálózat környezetét tisztítja és tartja majd rendben: az elgazosodott, rendezetlen zöldterületeket kaszálja, parlagfüvet irt, összeszedi az utak menti területeken elszórt vagy illegálisan lerakott szemetet, árkot takarít vagy épp a kátyúk megszüntetésében vesz részt. Lesznek olyanok is, akik adminisztrátorként segítik a program sikeres végrehajtását a munkavállalók időadatainak rögzítésével, munkájuk koordinálásával. A résztvevők munkája hozzájárul a közúthálózat megítélésének javulásához és az utazóközönség elégedettségét is növeli, mivel az út környezete tisztábbá, rendezettebbé válik.

A programba azon regisztrált álláskeresők jelentkezhetnek, akiket a munkaügyi központ kiközvetített és elvállalták a munkavégzést, illetve a foglalkoztathatósági egészségügyi vizsgálaton a munkakör betöltésére alkalmas minősítést kaptak. A közfoglalkoztatás során a tartósan munkanélküliek is több hónapra jövedelemforráshoz juthatnak, mindez elősegítheti életkörülményeik, önértékelésük, önbizalmuk javulását és az elsődleges munkaerőpiacra történő visszatérésüket is.