Családbarát hely díjat kapott a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított Családbarát Hely tanúsító védjegy bronz fokozatát Munkahely kategóriában. A kormányzat által elfogadott és támogatott minősítési rendszer jelenleg elérhető legmagasabb fokozata a bronz fokozat, melyet a Társaság olyan intézkedésekkel érdemelt ki, mint például a szülési szabadságról visszatért kismamák 8 órás bérjuttatása 6 órás munkanapra a gyermek 3 éves koráig.

A díjra pályázó társaságokat 11 témakörben vizsgálták, melyeknek része a foglalkoztatás módja, a juttatások és szolgáltatások köre, a közösségépítés, az egészségmegőrzés támogatását szolgáló intézkedések megléte, továbbá a kapcsolódó vállalati szabályzatok is. A vizsgálat során a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t családbarát munkahellyé nyilvánították, melyhez számos intézkedéssel járult hozzá a társaság. Lehetőség van részmunkaidős foglalkoztatásra, illetve meghatározott esetekben – például költözés esetén – a munkavállaló kérését figyelembe vevő műszakbeosztásra és munkavégzési hely meghatározásra. A cég munkatársai állandó kapcsolatot tartanak a gyermekgondozási vagy ápolási szabadságon lévőkkel, továbbá gyermekszületési, iskolakezdési és lakásvásárlási támogatást nyújtanak a családoknak. Mindezek mellett készpénzjuttatás és többletszabadság jár házasságkötéskor, valamint a munkavállalók egészségmegőrzését is támogatják, ennek keretében folyamatosak a szűrővizsgálatok is a cégnél.

A bronz fokozat elnyerését követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. célja, hogy családfókuszú intézkedéseinek bővítésével növelje a munkaerőt megtartó és munkaerőt vonzó képességét és ezzel az új kiírásban a még rangosabb ezüst fokozatot elnyerje.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS