Nő a forgalombiztonság a megújult 5116-os jelű Tolna-Bogyiszló összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Tolna megyében az 5116-os jelű Tolna-Bogyiszló összekötő út 620 méteren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-TL1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Tolna megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 1,104 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 620 méteren vehették birtokba a közlekedők az 5116-os jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft. mintegy nettó 99,8 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Tolna-Bogyiszló összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező gondoskodott a burkolat marásáról, valamint a sérült burkolatrészek cseréjéről. Elvégezte a kiemelt szegélyek építését, az útburkolatban lévő szerelvények szintbe emelését, illetve a közúti jelzéseket helyezett el. Az úthoz kapcsolódóan parkolók épültek, melyek között helyet kapott mozgáskorlátozott parkoló is. A beruházás során, az önkormányzati területen lévő járda szintén megújult, továbbá a megemelkedett burkolati szint miatt átépítették a lakóépületek kapubehajtóit is. A szakasz egy részén a vízelvezetés megoldására padkafolyókát építettek be a szakemberek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Tolna megyében csaknem 30 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS