Ma éjfélig lehet jelentkezni a Magyar Közút szemétgyűjtési akciójára

Az elmúlt két hétben már több ezren csatlakoztak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Jobb, ha el se dobod!” őszi országos szemétgyűjtési programjához. A szeptember 20-ai akcióra kedd éjfélig, vagyis szeptember 10-e 24 óráig várja a társaság az önkéntesek, cégek, önkormányzatok jelentkezését ezen a linken keresztül: http://internet.kozut.hu/szemetszedes/.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elkötelezett abban, hogy érezhető szemléletváltást hozzanak szemétszedési kampányai, hiszen a cég évente átlagosan mintegy 12,5 millió kilogramm illegálisan kihelyezett és eldobált szemetet gyűjt össze az országos közutak mellől. A társaság mérnökségei csaknem 1 hónapot csak szemétszedéssel és annak elszállításával töltenek, idén előreláthatóan 1,5 milliárd forintot fordít a társaság ezen munkájára. Az illegális szemetelők miatt a társaság az éves költségvetési keretéből ennyivel kisebb összeget és időt tud fordítani burkolatjavítási, kaszálási, burkolatjelfestési, táblázási, felújítási és fejlesztési munkákra, ráadásul nagyon sok olyan háztartási és egyéb hulladék is az utak menti árokba kerül, ami környezetvédelmi vagy közegészségügyi szempontból is problémát okozhat.

Tegyünk együtt útjaink tisztaságáért, fogjunk össze az illegális szemetelés ellen, hogy az út menti területek tisztábbak legyenek és így az utakra is több forrást tudjon felhasználni a Magyar Közút Nonprofit Zrt.!

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS