Újabb forgalomtechnikai beavatkozások a 83-as főút Győrszemere és Győr-Ménfőcsanak közötti szakaszán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt időszakban újabb rendkívüli forgalmi rend felülvizsgálatot tartott a 83-as főút Győrszemere és Győr-Ménfőcsanak közötti szakaszán, a 63-as kilométerszelvényénél található kanyarban. A korábbi forgalomtechnikai jelzéseket megerősítve és kiegészítve újabb beavatkozásokat hajtottak végre a szakemberek, hogy a balesetek kialakulásának kockázatát minimalizálják. Ennek egyik fontos eleme, hogy a helyszínen állandó jellegű sebességmérésre alkalmas berendezést telepítettek.

A kérdéses szakaszon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. már korábban számos forgalomtechnikai beavatkozást hajtott végre. Többek között 60 kilométer/órás sebességkorlátozást és előzési tilalmat vezetett be, továbbá a közlekedők figyelmét veszélyt jelző tábla kihelyezésével is felhívták. Valamennyi táblánál sárga kiemelt hátteret alkalmaztak, illetve sárga keresztirányú lassító burkolati jeleket festettek fel a szakemberek, valamint az iránytáblákat bővítették és a szalagkorlátot mind a két oldalon azonos hosszra bővítették. A legutóbbi forgalmi rend felülvizsgálat során pedig újabb beavatkozásokról határoztak.

A fejlesztés keretében a sárga keresztirányú burkolati jeleket akusztikus burkolati jellé alakították át. A négyzet alakú iránytáblák számát bővítették, így forgalmi irányonként további egymás fölött elhelyezett táblákat telepítettek. A közvilágítás nélküli útszakaszon a fényerősséget érzékelő LED-es, állandó jellegű sebességmérésre alkalmas berendezést helyeztek ki, melyre mindkét forgalmi irányban „Közúti ellenőrzés, Traffic Control” figyelmeztetnek. A Rendőrség közreműködésének köszönhetően a következő időszakban fokozott ellenőrzést tartanak majd a helyszínen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a megyei rendőrséggel való szoros együttműködés keretében bíznak abban, hogy a forgalomtechnikai beavatkozásoknak, az állandó sebességmérésnek és ellenőrzésnek köszönhetően a 83-as főút kérdéses szakaszán a balesetek kialakulásának kockázata érdemben csökken majd.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS