Burkolatjavítás miatt lezárják a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszán a Kertész úti csomópontot

Félpályás lezárás mellett továbbra is zajlanak a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszának munkálatai. A 4-es és 442-es főutak Kertész úti csomópontjának térségében 2019. augusztus 1-2. között, csütörtökön és pénteken megkezdődik az aszfaltburkolat marása, augusztus 3-4-én, szombaton és vasárnap pedig ugyanitt az új aszfaltburkolatot építik a szakemberek. A munkálatok ideje alatt a csomópont le és felhajtó ágait váltakozva zárják le.

Aszfaltozási munkák miatt a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszának félpályás korlátozása mellett lezárják a Kertész úti csomópont fel-és lehajtó csomóponti ágait, a forgalmat az egyéb városi bevezető szakaszokra terelik át. Augusztus 3-án, szombaton a csomópont felhajtó ágát zárják le, ezalatt a városközpont, illetve Szandaszőlős városrész irányából Debrecen, a Kertész úti körforgalmú csomóponton és a Debreceni úton keresztül lesz megközelíthető. Augusztus 4-én, vasárnap a csomópont lehajtó ágát zárják le, ezalatt Debrecen irányából a városközpont és Martfű a Debreceni úton keresztül lesz megközelíthető.

Tekintettel a 4-es főút nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, valamint a város járműforgalmának várható nagyságára, a burkolatmarási munkálatok és a forgalomterelés időtartama alatt a főúton, valamint a Kertész úti csomópont környezetében és a Debreceni úti szakaszon torlódásokra kell számítani. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét. A főbb döntési pontokban terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS