Megújult a Veszprém-Balatonalmádi összekötő út balatonalmádi szakasza

Balatonalmádin a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a 7217-es jelű Veszprém – Balatonalmádi összekötő út 2,9 kilométeres szakasza bruttó 305,3 millió forint hazai támogatás felhasználásával. A felújítás érintette a Veszprémi utat, a Baross Gábor utat és a Petőfi Sándor utcát is.

A felújítás során a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a marást követően új kötő- és kopóréteget építtetett be és tíz buszöböl burkolatát is cseréltette a szegélyek javításával együtt. Több mint 150 méter hosszan új aszfaltburkolatot kapott a járda is, valamint a Vörösberényi Séd-patak-híd burkolata is megújult. A Veszprémi út és Thököly út csomópontjában középszigetet alakítottak ki a szakemberek és az itt található gyalogátkelőhelynél napelemes sárga villogót telepítettek. A felújított szakaszon tartós útburkolati jeleket festettek fel, lassító harántcsínokat alakítottak ki és a KRESZ táblákat is kicserélték.

A felújított útszakasz ünnepélyes átadására július 4-én, csütörtökön került sor, amelyen részt vett Dr Kontrát Károly, parlamenti államtitkár, Keszey János, Balatonalmádi polgármestere és Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója.
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS