Folytatódik a forrás által okozott károk helyreállítása a Május 1. úton

A tatai Május 1. úton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folytatja a feltörő forrás által okozott károk helyreállítását. 2019. május 17-én, pénteken és május 18-án, szombaton az elkészült szivárgórendszer melletti burkolatot javítják az időjárástól függően.

A kivitelezési munkák idejére a Május 1. út és Komáromi utca csomópontjában jelzőőrök irányítják a csomópont forgalmát, a Május 1. út 2×1 sávon lesz járható. A burkolatjel festési munkákat várhatóan 2019. május 20-31-e között végzik szakaszosan egy-egy forgalmi sáv zárása mellett.

Előzmény:

A forrás még 2015-ben bukkant a felszínre. Ennek oka, hogy a helyi bányászat befejezése óta folyamatosan emelkedett karsztvízszint. A feltörő forrás számos problémát okozhatott volna, például télen ráfagyott volna a víz a burkolatra. Ezért a szakemberek a forrást a csapadékvíz elvezető rendszerbe kötötték be. A feltörő víz mennyisége azonban olyan nagy volt, hogy az elvezetés nem bírta, így a burkolat sem. A projekt 110 millió forintból valósul meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS