Ma újraindulhatott a forgalom a perei Hernád-hídon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. még tavaly év végén forgalombiztonsági okokból határozatlan ideig lezárta a 3704-es jelű, Ináncs-Abaújszántó összekötő úton található Perei Hernád-hidat. A szakemberek az elmúlt időszakban azon dolgoztak, hogy mielőbb újraindulhasson a közúti forgalom az elöregedett hídon. A megfelelő beavatkozások és előkészítési munkák után 2019. április 15-én délután a 20 tonna össztömeg alatti járművek számára újranyitották a hidat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végez. A Perei Hernád-hídon végzett legutóbbi, tavaly év végi, célzott, átfogó hídszakértői vizsgálat rámutatott a híd egyik pillérének stabilitási problémájára, ezért a szakemberek a forgalom biztonságát szem előtt tartva haladéktalanul, teljes szélességben, még a gyalogosforgalom elől is lezárták a mellékúton található egy sávos, 20 tonnás teherbírású hidat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hónapokban külső szakértők és kivitelezők bevonásával mindent megtett, hogy a hídon újraindulhasson a forgalom. Acélcső cölöpökkel és a pillér alatti üreg beton injektálásával stabilizálták a híd kritikus pillérét. A további beavatkozásokkal együtt pedig a híd újbóli átvizsgálását követően a szakemberek a műtárgy újranyitását jóváhagyták, így az eredeti forgalmi rendnek megfelelően a 20 tonna össztömeg alatti gépjárművekkel is újra közlekedhetnek a hídon. Ugyanakkor az ideiglenes létesítmények (bejáró út, daruzási hely) bontása miatt a híd tágabb környezetében építési forgalomra továbbra is számítani kell az arra közlekedőknek.

További információk:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS