1000 embernek adhat munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. idei közfoglalkoztatási programban

Rendezettebb útkörnyezet egyben munkalehetőség

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vesz a kormány által meghirdetett közfoglalkoztatási programban. A közútkezelő mintegy 1000 embernek tud munkát biztosítani idén márciustól 2020. február végéig. A munkavállalók országosan mintegy 85 mérnökségen állhatnak munkába.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. március 1-től megkezdte az idei közfoglalkoztatási programban alkalmazott munkavállalók ütemezett felvételét. A többség napi nyolc órában az országos közúthálózat környezetét tisztítja és tartja majd rendben, az elgazosodott, rendezetlen zöldterületeket kaszálja, parlagfüvet irt, összeszedi az utak menti területeken elszórt vagy illegálisan lerakott szemetet, és árkot takarít. Lesznek olyanok is, akik adminisztrátorként segítik elő a program sikeres végrehajtását a munkavállalók időadatainak rögzítésével, munkájuk koordinálásával. A résztvevők által végzett munka egyfelől hozzájárul a közúthálózat megítélésének javulásához, másfelől az utazóközönség elégedettségére is hatással lesz, mivel az út környezete tisztábbá, rendezettebbé válik.

A programba azon regisztrált álláskeresők jelentkezhetnek, akiket a munkaügyi központ kiközvetített és elvállalták a munkavégzést, illetve a foglalkoztathatósági egészségügyi vizsgálaton a munkakör betöltésére alkalmas minősítést kaptak. A közfoglalkoztatás során a tartósan munkanélküliek is több hónapra jövedelemforráshoz juthatnak, mindez elősegítheti életkörülményeik, önértékelésük, önbizalmuk javulását és az elsődleges munkaerőpiacra történő visszatérésüket is.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS