November 16-án, pénteken lezárják a Perei Hernád-hidat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalombiztonsági okokból 2018. november 16-án, pénteken, határozatlan ideig lezárja a 3704-es jelű, Ináncs-Abaújszántó összekötő úton található perei Hernád-hidat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végez. A perei Hernád-hídon végzett legutóbbi célzott, átfogó hídszakértői vizsgálat szerint a híd teherbírása jelentősen csökkent, ezért a szakemberek a forgalom biztonságát szem előtt tartva haladéktalanul, teljes szélességben, még a gyalogosforgalom elől is lezárják a mellékúton található, egy sávos, 20 tonnás teherbírású hidat.

A közlekedők két terelőútvonalon keresztül kerülhetik el a hidat: a Pere-Hernádbűd-Gibárt-Encs-3-as főút, illetve a Pere-Hernádbűd-Gibárt-Abaújkér-Abaújszántó útvonalon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz, hogy a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassa, addig is szakértők bevonásával vizsgálják meg, hogy milyen ideiglenes beavatkozásokkal lehet a forgalmat akár csak részlegesen is újra megnyitni a hídon.

A korlátozás idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a hídzárat az autósok, kerékpárosok és gyalogosok biztonsága érdekében vezetik be.

További információk:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS