Nő a forgalombiztonság a megújult 3834–es jelű Nyíregyháza-Dombrád-Kékcse összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 3834-es jelű Nyíregyháza-Dombrád-Kékcse összekötő út 2,9 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-SB1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében I.” című projektet a Társaság 2 901 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 2,9 kilométeren újult meg a 3834-es jelű Nyíregyháza-Dombrád-Kékcse összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KE-VÍZ 21 Zrt.nettó 187,9 millió forintból készítette el a beruházást. A Nyíregyháza-Dombrád-Kékcse összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelezők a hat méter szélességű burkolatot két rétegű aszfaltozással erősítették meg. A szakaszon lévő 4 db autóbusz megállóhelyből 3 megállóban kiemelt szegélyes leszállóperon épült, egyben a meglévő autóbuszöblöt is átépítették. A vízelvezetés megfelelő biztosítása érdekében a teljes szakaszon megtisztították a szikkasztó árkot a növényzettől, az árokszelvény profilozása mindkét oldalon összesen 4976 méter hosszban valósult meg. Cserélték és szintbe emelték a szélességjelzőket, a KRESZ táblákat és az acél szalagkorlátokat, valamint új tartós burkolati jeleket festettek fel. A kivitelezés során a Nagyhalászi „Nesze” Belfő-csatorna-híd is megújult.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csaknem 23,34 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek awww.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS