Nő a forgalombiztonság a megújult 1119–es jelű Tát-Tarján-Tatabánya összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Komárom-Esztergom megyében a 1119-es jelű Tát-Tarján-Tatabánya összekötő út közel 3 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-KO1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Komárom-Esztergom megyében I.” című projektet a Társaság 991,6 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 3 kilométeren újult meg a 1119-es jelű Tát-Tarján-Tatabánya összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők, a Strabag Általános Építő Kft., valamint a Strabag Építő Kft. nettó 246 millió forintból készítette el a beruházást. A Tát-Tarján-Tatabánya összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a vasúti átjárótól a korábban felújított szakaszig csatlakozva végezte a felújítást. Az I. szakaszon a kezdő szelvénytől egy kilométer hosszan a profilmarás után részlegesen kötőréteget cserélt, valamint aszfalt kopóréteget épített. A további szakaszokon, szintén részleges kötőréteg cserék, a szükséges helyeken pályaszerkezet cserék készültek. A teljes szakaszon a földárkok párhuzamos átereszekkel készültek el. A bevágási szakaszokon új kiemelt szegélyek és geocellás rézsű védelem készült. A teljes szakaszon a padkát megerősítették két rétegben, az ívek belső felén rázópadka alakítottak ki. A forgalomtechnikai elemek megújultak és tartós burkolatjeleket festettek fel.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Komárom-Esztergom megyében több mint 11 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek awww.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS