Megújult a Szolnok-Jászkisér összekötő út majd 7,5 kilométeres szakasza Besenyszögnél, illetve a Szolnok-Tiszasüly összekötő út 5 kilométeres szakasza

​Hazai forrásból megújult Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Szolnok-Jászkisér összekötő út mintegy 7,5 kilométeres besenyszögi, továbbá a Szolnok-Tiszasüly összekötő út 5 kilométeres szakasza. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL Konzorcium közel nettó 1,1 milliárd forintból készítette el a két beruházást.

A Szolnok-Jászkisér összekötő út közel 7,5 kilométeres besenyszögi szakaszának teljes körű felújítása során lokális pályaszerkezet csere történt majd 1800 négyzetméteren. A kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, új tartós burkolati jelek gépi-és kézi felfestéséről, 284 darab útszélesség jelző oszlop kihelyezéséről, valamint új KRESZ táblák és 1016 méter szalagkorlát cseréjéről gondoskodott, továbbá kiemelt szegély építés mellett 5 pár buszmegálló peron készült, az előírások szerinti 18 méteres gyalogos védőkorláttal.

A Szolnok-Tiszasüly összekötő út 5 kilométeres szakaszának teljes körű felújítása során a kopóréteg profilmarása, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítése, új tartós burkolati jelek felfestése, valamint a 35 darab KRESZ tábla és 526 méter szalagkorlát cseréje történt meg, valamint kiemelt szegély építés mellett 8 darab buszmegálló peron, 12 600 négyzetméter zúzottköves padka készült. A kivitelezés során a Milléri-főcsatorna fölötti híd is részlegesen megújult.

A Besenyszög-Palotáson megtartott ünnepélyes átadáson a vendégeket Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, avató beszédet mondott dr. Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes és dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője. A beruházás részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. A fejlesztést készre jelentette Vidó Zoltán műszaki vezető, STRABEL konzorcium.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS