Újabb üteméhez ért az egri Sas-Kertész-Kistályai utcák csomópontjának fejlesztése

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Sas, Kertész és Kistályai utcák csomópontját érintően átfogó fejlesztési munkákat végez külső kivitelezők bevonásával. A beruházás egy újabb szakaszához ért, melynek során hétfőtől marási munkákat végeznek a szakemberek, illetve az alsó- és kiegyenlítő rétegek aszfaltozásáról is gondoskodnak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden lehetséges műszaki lehetőséget kihasználva végzi a csomópont korszerűsítését és átfogó fejlesztését, mely során többek között az autósok és gyalogosok számára egyaránt jelzőlámpás irányítást, illetve kerékpáros átvezetést építenek ki, amely így összehangoltan csatlakozik az önkormányzati kerékpárút építésekhez is. Ezen kívül az érintett útszakasz felújításáról is gondoskodik a kivitelező.

A fejlesztési munkák következő ütemében marási munkákat és aszfaltréteg építési feladatok végeznek. A félpályás korlátozással járó munkákat az érintett irányokból összehangolt módon jelzőőrökkel biztosítják, a géplánc által érintett sávokat lezárják, a szabad sávban félpályás váltott iránnyal haladhat a forgalom. A várhatóan torlódással járó munkavégzések miatt a Kertész úti kötő- és kiegyenlítő réteg építését október 14-re, vasárnapi napra ütemezték a mérnökök.

A beruházással a kereszteződés forgalma szabályozott lesz, egyértelműek lesznek a fő- és mellékirányok, a balesetek kialakulásának kockázata érdemben fog csökkeni, ezen kívül modern, felújított szakaszon haladhatnak az autósok, vagyis a projekt minden közlekedő rövid, közép és hosszú távú érdekét fogja szolgálni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy a fejlesztési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-s telefonszámon, illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS