Új híd épül a Ferenc-csatorna híd helyén, ezért változik a forgalmi rend Baján

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában Bács-Kiskun megyében, Baján a Szeremlei bekötőúton lévő Ferenc-csatorna hídjának elbontása után új, korszerű híd épül. A munkát összehangoltan végzi a kivitelező az Országos Vízügyi Főigazgatóság beruházásban megújuló Deák Ferenc-zsilip munkálataival. Az egyidejű felújítások miatt a forgalmi rend megváltozik a híd térségében.

2018. október 4-én, csütörtökön 12 órától a forgalom ideiglenesen épült terelőúton haladhat. A közlekedők a Muskátli utca és Szeremlei út kereszteződésében balra kanyarodva, a hídtól délre épült aszfaltozott töltésen keresztül mehetnek át a leeresztett vízszintű csatornán. A közlekedést táblákkal segítik, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja majd és 30 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben. A töltésen a tehergépjárművek 20 tonnáig közlekedhetnek.

Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a térségben zajló beruházásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS