Csütörtöktől szakaszosan használhatják a közlekedők a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton épülő körforgalmat

​Szakaszosan adják át az 51101-es jelű mellékúton épülő új körforgalom egyes ágait 2018. október 4., csütörtök délutántól. Ez azt jelenti, hogy Szigetszentmiklós és Csepel irányából is ismét felhajthatnak a közlekedők az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalára. Ezzel nemcsak a halásztelki, hanem a csepeli csomópontot is használhatják az autósok, ha az M0-s autóúton Győr irányába szeretnének közlekedni. A forgalom az új csomópont pihenőhelyhez közeli félkörén haladhat majd, Szigetszentmiklós irányából a korábban megszokott módon hajthatnak fel az M0-s M1-es felé vezető oldalára, míg a Csepelről érkezők a szigetszentmiklósi körforgalomig elhaladva térhetnek vissza és az épülő csomópont elkészült részén keresztül hajthatnak fel az M0-s Győr felé vezető oldalára.

A körforgalom további építéséhez kapcsolódóan ismét csúcsidőszakon kívül, 2018. október 6-án és 7-én, vagyis szombaton és vasárnap a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton félpályás jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben.

Az autósok október közepétől vehetik birtokba az új, biztonságosabb csomópont minden ágát. A körforgalomhoz kapcsolódó további beruházások várhatóan november elejére készülnek el. A kivitelező addig minden korlátozással járó munkát csúcsidőn kívül, hétvégén és éjszaka végez majd.

Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a térségben zajló beruházásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS