Szombaton és vasárnap burkolatjavítási munkákat végeznek az M15-ös autóúton

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban lokális burkolatjavítási munkákat végez az M15-ös autóúton Rajka irányából a 3-as és 9-es kilométerszelvények között. A javítási munkákat sávzárás mellett végzik a szakemberek, és a forgalmat a rajkai csomópontban leterelik a 15-ös főútra, ezért az autósok hosszabb menetidővel számolhatnak a javítási munkákkal érintett útszakaszon.

Az M15-ös autóút 3-as és 9-es kilométerszelvényei között, Rajka irányából az M1-es autópálya felé vezető oldalon lokális burkolatjavítási munkákat végeznek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei szeptember 22-én és 23-án, vagyis szombaton és vasárnap, reggel 7 és este 19 óra között.

A munkákat úgy ütemezték, hogy azok a hétköznapi jelentős nehézgépjármű forgalmat ne érintsék, így a torlódások mértéke is kisebb lehet. A munkálatok miatt az országhatártól az M1-es felé vezető sávon lesz korlátozás, a közlekedőket ezért a rajkai csomópontban kiterelik a 15-ös főútra (korábbi nevén 150-es főútra), továbbá a rajkai csomóponttól az autósok nem haladhatnak az M15-ös autóúton az M1-es autópálya felé, illetve a csomópontban a 15-ös főútról az M15-re az M1-es felé való felhajtást is korlátozzák. Az elterelt forgalom Rajka, Bezenye és Mosonmagyaróvár érintésével az autópálya 159-es kilométerszelvényénél lévő csomópontnál hajthat fel újra az M1-es autópályára. Az M15-ös autóúton az M1 – Rajka országhatár irányú forgalmat az elterelés nem érinti, a munkaterület mellett viszont 60 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS