A tervek szerint október végén oldják fel a hídzárat a gyomai Hármas-Körös-hídon

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a hídfők, pillérek és dilatációs szerkezetek felújítása zajlik a Körösladány és Gyomaendrőd közötti Gyomai Hármas-Körös-hídon. A munkálatok teljes hídzár bevezetése mellett zajlanak, a jelenlegi tervek alapján ezt a kivitelezők 2018. október 25-én, csütörtökön oldhatják fel, ezt követően a beruházás végéig félpályán, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett haladhat majd a forgalom.

A teljes hídzár 2018. július 16-án lépett életbe, azóta a személygépjárművek, a maximum 7,5 tonna össztömegű járművek, a menetrend szerinti szóló autóbuszok, a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség járművei a terelőútként kijelölt, úgynevezett „Olajosok útján” közlekedhetnek, míg a gyalogosok és a kerékpárosok – biciklijüket áttolva – a kijelölt helyeken haladhatnak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS