Nő a forgalombiztonság a megújult 4203. Jelű kuncsorba-túrkeve összekötő úton

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként a Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 4203. jelű Kuncsorba-Túrkeve összekötő út közel 3,25 kilométeres szakasza újulhatott meg.

A TOP-1.3.1-15-JN1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A projekt keretében közel 3,25 kilométeren újult meg a 4203. jelű Kuncsorba-Túrkeve összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL Konzorcium nettó 185 millió forintból készítette el a beruházást.

A Kuncsorba-Túrkeve összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint 11 darab KRESZ tábla, továbbá 212 méter hosszon szalagkorlát cseréjéről gondoskodott. A teljes szakaszon 1,5 méter szélességben, összesen 9900 négyzetméteren épült mart aszfalt, illetve föld padka stabilizált padka mindkét oldalon. A beruházásnak köszönhetően nagymértékben javult a közlekedés színvonala és az utazási idő is jelentősen csökkent.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút út teljes körű felújítását indította el. A programról további információk elérhetőek awww.kozut.hu oldalon.

A Kuncsorba-Túrkeve összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. A beruházás részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertetette. Ünnepi beszédet mondott Szalóki Flórián, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára és Boldog István, a térség országgyűlési képviselője. A zárszót dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője mondta el. A fejlesztést készre jelentette Vidó Zoltán, a STRABEL konzorcium műszaki vezetője.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS