Nő a forgalombiztonság a megújult 4203. Jelű kuncsorba-túrkeve összekötő úton

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként a Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 4203. jelű Kuncsorba-Túrkeve összekötő út közel 3,25 kilométeres szakasza újulhatott meg.

A TOP-1.3.1-15-JN1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A projekt keretében közel 3,25 kilométeren újult meg a 4203. jelű Kuncsorba-Túrkeve összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL Konzorcium nettó 185 millió forintból készítette el a beruházást.

A Kuncsorba-Túrkeve összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint 11 darab KRESZ tábla, továbbá 212 méter hosszon szalagkorlát cseréjéről gondoskodott. A teljes szakaszon 1,5 méter szélességben, összesen 9900 négyzetméteren épült mart aszfalt, illetve föld padka stabilizált padka mindkét oldalon. A beruházásnak köszönhetően nagymértékben javult a közlekedés színvonala és az utazási idő is jelentősen csökkent.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút út teljes körű felújítását indította el. A programról további információk elérhetőek awww.kozut.hu oldalon.

A Kuncsorba-Túrkeve összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. A beruházás részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertetette. Ünnepi beszédet mondott Szalóki Flórián, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára és Boldog István, a térség országgyűlési képviselője. A zárszót dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője mondta el. A fejlesztést készre jelentette Vidó Zoltán, a STRABEL konzorcium műszaki vezetője.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS