Kedden és szerdán korlátozás lesz érvényben a mecséri Mosoni-Duna-hídon

​A mecséri Mosoni-Duna-híd jogszabályi előírások szerinti fővizsgálata miatt teljesen lezárják a Lébény-Mecsér összekötő utat az érintett szakaszon 2018. szeptember 11-én, kedden és 2018. szeptember 12-én, szerdán reggel 8 órától délután 16 óráig.

A rendkívüli figyelmet és pontos munkavégzést igénylő munkálatok során a híd teherbírását próbaterheléssel is ellenőrzik, ehhez a hidat műszerekkel, szenzorokkal szerelik fel a hídról dolgozó hídvizsgáló gépkocsi segítségével. A keskeny hídon a vizsgálókocsi mellett a forgalom számára elegendő szélesség nem áll rendelkezésre. A próbaterhelés idején semmilyen más teher nem lehet a hídon. A műszerek, szenzorok leszerelése és a további vizsgálatok szintén vizsgálókocsiról zajlanak majd, ezért zárják le a hidat mindkét napon időszakosan.

Az útlezárás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megkülönböztető jelzést használó járműveire, valamint a rendőrség és a mentők járműveire, továbbá a közösségi közlekedésben érintett Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. buszjárataira nem vonatkozik!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
További információ:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS