Az M7-es autópálya felújítása Veszprém megyében folytatódik

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán a Veszprém megyei szakaszon, Balatonvilágosnál mintegy 400 méteren újul meg. A várhatóan két hétig tartó felújítás szeptember elején indul.

A felújítás során az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán Balatonvilágos térségében mindhárom sávon marási-aszfaltozási munkákat végez a kivitelező, Strabag Kft.

A munkálatok sávzárás mellett zajlanak, a forgalom egy sávon haladhat majd a Letenye felé tartó pályaoldalon, a munkaterület mellett sebességkorlátozás lesz.

A munkaterületnél szeptember 10-én, hétfőn kezdik a terelés kiépítését a szakemberek. Az első ütemben a belső sávon haladhat a forgalom, a második ütemben pedig a külső sávon mehetnek majd az autósok.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala összesen több mint 20 kilométeren újul meg a 90-es és 111-es kilométerszelvények, Balatonvilágos és Zamárdi között. A beruházás 2018. augusztus 24-én indult, a több ütemben megvalósuló projekt a tervek szerint 2019 tavaszán fejeződik be.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy a felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve awww.utinform.hu  weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS