A szokásosnál is nagyobb forgalom várható az új tanév első napján

​A 2018-2019-es tanév szeptember 3-án kezdődik. Általánosságban is elmondható, hogy hétfőnként tapasztalható a legnagyobb forgalom az országos közutakon. Ez a mai napon még inkább igaz lesz, az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyenkor még koncentráltabban, még többen indulnak útnak a reggeli és délutáni csúcsforgalomban. Ráadásul az előrejelzések alapján esős idő is várható, ami még több autóst vonzhat az utakra. Mindezeket összegezve a reggel 6 és 9, illetve a délután 16 és 19 óra közötti időszakban a szokásosnál hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők. Az aktuális forgalmi helyzetről az alábbiak szerint tájékozódhatnak:

Indulás előtt: Útinform szolgálatunk diszpécserei 0-24 órában fogadják hívásukat a +36-1-336-2400-s telefonszámon, ezen kívül awww.utinform.hu -n is számos hasznos információt találhatnak. Ha Budapesten belül indulnak útnak, a BKK Infó segítségét kérhetik, elérhetőségeiket megtalálják awww.bkkinfo.hu  oldalon, illetve a BKK Infó mobil applikációt is igénybe vehetik. Tervezzék még optimális útvonalukat még mielőtt útra kelnek, induljanak el időben!
Ha már úton vannak: ha tehetik, használjanak autós navigációs applikációkat. A WAZE és a Google Maps iOS és Android készülékekre is elérhető. Mindkét alkalmazás hasznos segítséget nyújthat.
Általánosságban: ha tehetik, kerüljék el a csúcsidőszakokat, vezessenek körültekintően, a szokásosnál is telítettebb sávokra, lassabb haladásra számíthatnak az országos közutakon és az önkormányzati kezelésű szakaszokon egyaránt. Figyeljenek a gyermekekre, iskolák, óvodák környékén fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS