Több mint 3 kilométeren újul meg a 24-es főút Mátraháza térségében

​Több mint 3 kilométeren újul meg a 24-es főút Mátraháza átkelési szakasza, valamint a Mátraháza és a galyatetői elágazó közötti szakasza. Az Gyöngyös-Parád-Eger összekötő út pályaszerkezetet érintő felújítási munkálatai várhatóan 90 napig, azaz november végéig tartanak majd, amely félpályás forgalomkorlátozás mellett több ütemben zajlik majd.

A kivitelezők 2018. augusztus 29-én, szerdán vették át a munkaterületet. A munkák során az út menti területeken forgalombiztonságra veszélyes fákat 2018. szeptember 3-tól kezdődően kivágják. Az útszakasz hegyvidéki jellegéből adódóan a favágás csak forgalomkorlátozás mellett végezhető, így 40 km/órás sebességkorlátozásra, félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra kell számítani az arra közlekedőknek.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-s telefonszámon, illetve awww.utinform.hu  weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS