Augusztus 31-én éjszaka teljes útlezárás mellett bontják el a szegedi Kossuth Lajos sugárút feletti cső hidat

​Az 5-ös főút Szeged belterületi szakaszán, a Kossuth Lajos sugárút – Damjanich utca – Teréz utca kereszteződésben az út feletti feleslegessé vált cső hidat a következő napokban elbontja az NKM Áramszolgáltató Zrt. által megbízott vállalkozó, melyhez kapcsolódóan a forgalomterelési feladatok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szegedi mérnökségének munkatársai végzik el. A munkálatokra 2018. augusztus 31-ről szeptember 1-re virradó éjszaka kerül sor.

A bontási és a daruzási munkák idejére az 5-ös főút a jelzőlámpás körforgalom, illetve a Damjanich utca – Teréz utca csomópontok között le lesz zárva a forgalom elől. A munkák idejére ezen kívül az érintett szakaszok jelzőlámpáit sárga villogó üzemmódra állítják át.

Augusztus 30-án 18 órakor a szélső leálló sávok lezárják a munkaterülethez kapcsolódóan. Augusztus 31-én 20 és – 23 óra között, valamint szeptember 1-jén reggel 4 és 6 óra között a forgalom egy-egy sávon haladhat. Augusztus 31-én 23 órától szeptember 1. 4 óráig teljes útzár lép életbe. A teljes útzár ideje alatt a közúti forgalmat mindkét irányban a Vásárhelyi Pál utca – Pulz utca – Teréz utca nyomvonalra terelik el. A Kossuth Lajos sugárút gyalogos járdáját a Puskás utca és a Damjanich utca – Teréz utca között mindkét oldalon lezárják. Az oszlopok bontására is ezen az éjszakán kerül sor, a helyreállítási munkák későbbi időpontban várhatóak, azonban az már forgalomkorlátozással nem fog járni.

A Kossuth Lajos sugárúton a Puskás utca és a Damjanich utca – Teréz utca csomópontok között 2018. augusztus 30-án, csütörtökön 18 órától szeptember 1-jén reggel 6 óráig tilos lesz megállni, a tilosban parkoló autókat el fogják szállítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a korlátozásokkal érintett területen lakók és közlekedők türelmét és megértését kéri a munkálatok idejére.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS