Megújult a 31-es főút közel 3 kilométeres szakasza Tápiószecsőn

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban hazai forrásból Pest megyében 13 kilométer főút és 31 kilométer mellékút rekonstrukcióját indíthatja el. Az idei beruházások egyik első elemeként a 31-es főút tápiószecsői szakasza készülhetett el.

A 2018-as útfelújítási programok részeként megújult a 31-es főút Tápiószecső-Magdolnatelep vasúti átjárótól Tápiószecső település végét jelző tábláig tartó összesen 2,84 kilométer hosszú szakasza. A beruházás 548 millió forintba került.

A felújítás során teljes szélességében megújult a burkolat, a pályaszerkezetet megerősítették, továbbá két réteg aszfalt került az útszakaszra. Megújult a padka és a kissugarú ívekben rázópadka épült, helyreállították a kétoldali vízelvezető árkokat is. A felújított szakasz elején Tápiószecső-Magdolnatelepen a buszmegállópárhoz peront építették a szakemberek. A további buszmegállók a nagyobb teherbírás miatt bazaltbeton pályaszerkezetet kaptak. Emellett új útburkolati jeleket festettek fel és új forgalomtechnikai jelzéseket is kihelyeztek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a tápiószecsői önkormányzattal való egyeztetéseknek köszönhetően a település végét jelző táblánál a forgalom lassítása miatt településkaput is építtetett.

Az ünnepélyes sajtótájékoztatón Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet. Czerván György, országgyűlési képviselővel együtt Bata József, Tápiószecső polgármestere és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Szilvai József Attila vágta át a nemzeti színű szalagot, ezzel átadva a megújult utat a forgalom számára.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS