Lezárás: Körforgalom építése miatt lezárják az M0-s autóút szigetszentmiklósi csomópontját

Home / Hírek / Lezárás: Körforgalom építése miatt lezárják az M0-s autóút szigetszentmiklósi csomópontját

Lezárás: Körforgalom építése miatt lezárják az M0-s autóút szigetszentmiklósi csomópontját

​Augusztus 26-án vasárnap a kora délutáni órákban lezárják az M0-s autóút szigetszentmiklósi kihajtó ágat, így a gyorsforgalmi úton a Dunaharaszti felől érkezők nem tudnak kihajtani Csepel, illetve Szigetszentmiklós felé, valamint a felhajtó ágat is lezárják, ezért a Csepel, illetve Szigetszentmiklós felől érkezők sem tudnak felhajtani az M0 autóútra Győr, Balaton irányába. A lezárás várhatóan hat hétig, azaz szeptember végéig tart. A Csepeli pihenőhely szolgáltatásai az M0-s autóút felől ugyanakkor továbbra is elérhetőek lesznek.

A lezárt csomópont helyett a Halászteleknél lévő csomópontot (16. jelű) használhatják a közlekedők. Itt azonban az autóút és az azon található hidak rekonstrukciós munkái miatt Szigetszentmiklós és Halásztelek között torlódásokra kell számítaniuk.

A lezárás új körforgalom építése miatt szükséges, melynek munkálatai a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út felújításához kapcsolódónak, és a következő ütemek technikai igényei miatt szükséges a korlátozás bevezetése. Az érintett csomópontban korábban gyakoriak voltak az anyagi káros balesetek, az alárendelt irányokból pedig nehezebben tudtak a közlekedők átjutni, így a körforgalom építésével biztonságosabbá válik a helyszín, amely ezáltal a torlódások enyhítését is szolgálja majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat a korlátozások idejére a következő hetekben. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS